Miért ne szóljon jól a gémerség?

Általános nézet, hogy a gamer audio készülékek nem igazán a hifi hangzásukról nevezetesek. Puffognak, recsegnek. A filléres DAC chippekből, terjengő mélyek és homályosan csattogó magasak ömlenek, mert #gamer cimkével elviszik így is.

Aztán megjelent a Steelseries GameDac és megmutatta, hogy egy gémernek is van lehetősége hifi minőségben muzsikát hallgatni.

A GameDac lelke egy ESS Sabre 9018 Reference DAC chip

A Sabre 9018 bizony előfordul a százezer+ árcédulás hifi polcokon pihenő berendezésekben is. Itt is remekül teljesít. A native 24/96 támogatás, DSD és bármilyen veszteségmentes forrás lejátszása innentől nem probléma. Megjönnek a magasak, stabil és letisztult lesz a hangkép és bizony a helyére kerül a mély szekció is. Meg is érdemli a GameDacot a gamer PC. hiszen remek hangmérnöki munkákat hallhatunk a modern játékok alatt.

Gyakori gamer hiba, hogy a minőségibb gamer headsetet is az alaplap/laptop beépített – filléres dacot tartalmazó – hangkártyájával hajtják, majd a csalódást keltő hangzást a drága füles hibájának róják fel. Ilyen helyzetben hoz nagy javulást a Steelseries GameDac. USB felületen csatlakozik, bármilyen Windows PChez és 3.5 jack csatlakozón keresztül hajt meg fejhallgatókat, egészen a 80 Ohm impedanciáig.

Óriási feature a GameDac PS4 kompatibilitása. Dobozában található az optikai kábel segítségével könnyedén és veszteségmentesen csatalkoztathatjuk a PS4, PS4 pro és slim konzolokhoz. Érdemes is ha medialejátszóként vagy hifi készülékekkel használjuk a konzolt. Kevesen tudjuk de a 2019 év folyamán – egy magyar felhasználó kérésére – a Steelseries hivatalosan publikálta az XBOX kompatibilitás leírását is. Ez a hivatlos oldalról letölthető.

Specifikáció:

Frequency Response

5 – 40,000 Hz

Audio Formats

44.1 – 96 kHz, 16 – 24 bit

THD+N

< 0.0032%

Signal to Noise Ratio

109 dB

Output Power

49 mW into 32 Ohms

Recommended Headphone Impedance

16 – 80 Ohms