Hiby R2 – mini MQA, Tidal lejátszó

A Hiby lefele bővítette kínálatát az R2-vel , hogy konkurenst állítson első sorban a FIIO M5, Shanling M0, M1 illetve Q1 lejátszóknak.

Az R3, dual Cirrus 43131 chip-es R3 Pro és nevének megfelelően ESS Sabre alapú R3 Pro Saber-hez képest a méret csökkentése mellett koncepciót is váltottak – elindultak egyfajta moduláris irányba. Az R2-be az ESS MQA képes, mobil használatra szánt egyik csúcs chip-je az ES9218 került.

Mitől moduláris? Mert vele egy időben megjelentették az azonos formátumú (6,1×6,1×1,2cm) méretű nagyobb teljesítményű fül/fejhallgató FD1 erősítőt, és az R2 képes USB audio out mellett usb-n keresztül speciális kábellel coax kimenetet is biztosítani. Kicsit árnyalja a képet, hogy arra a kérdésemre még nem kaptam választ, hogy milyen jitter szintet ígérnek, ami mini digitális transzport esetében igen fontos lenne.

A mini zenelejátszó elég jól felszerelt – a fém házas készülék 1000 mAh-s akkuval van ellátva, amivel maximum 15 órányi zenelejátszást ígérnek. A kimenetre 2x70mW-ot adtak meg fülhallgató impedancia nélkül :), de feltételezhetően ezt 32 Ohm-nál adja le. Maximum 2 terabájtos SD-t képes kezelni és támogatja akár 5GHz-es WIFI hálózaton keresztül is a TIDAL lejátszást. Bluetooth oldalon sem spóroltak – Bluetooth 5 eszköz, és támogatja az UAT, LDAC, aptX, AAC és SBC formátumú küldést és UAT, LDAC, AAC and SBC formátumú fogadást. Az eszközön Linux alapú Hiby OS fut, és telefonról lehet vezérelni a lejátszást HibyLink segítségével. Az R2-be beépítettek 2 darab mikrofont, de a leírások alapján ez csak felvételre alkalmas, hívások fogadására nem.

Mindezek a képességek és 99 USD listaár alapján izgalmas új lejátszóról van szó. Sajnos mire elér hozzánk, addigra ez az ár már közel sem lesz ilyen impozáns 🙁