Lotoo S1 unboxing

Megérkezett a várva várt Lotoo PAW S1 minta. A lejátszók után a Lotoo is készített egy fejhallgató erősítővel egybeépített USB DAC-ot.

A specifikáció már ismert: AKM 4377 DAC + OPA1622 OPAMP. PCM 32K-384KHz DSD64/DSD128 támogatás, maximális teljesítmény: 3.5mm: 70mW / csatorna @32Ω 4.4mm:120mW/csatorna @32Ω.

Igen figyelemre méltó a zajszintje és jel/zaj viszonya az S1-nek: THD+N. Low gain: -106dB (0.0005%) High gain:-108dB(0.0004%)  S/N: 3.5mm: 123dB 4.4mm: 122dB.

Az AK4377-es chipből kipréselték szinte a lehetséges maximumot. IOS, Android, Windows és MAC kompatibilis UAC2-es szabványú eszköz. USB-C csatlakozó van az S1-en. Rendkívül rugalmas, aranyozott csatlakozós USB-C USB-C kábelt, és USB A – USB-C adaptert mellékelnek hozzá.

27 grammos tömege pont kellemes a kézben. A 3.5mm jack mellett japán Nippon Dics által gyártott 4.4mm-es Pentaconn balanced kimenet is van rajta. Mindkettő igényes, de az utóbbi kiemelkedően pontos, szoros csatlakozást biztosít. A CNC megmunkálású alumínium ház selyem fekete borítást kapott, ami nagyon elegáns. Néhány napi használat alapján elmondható, hogy ujjlenyomatok szempontjából rosszabbra számítottunk. Funkciógombbal választható hogy hangerőt, low vagy high gain-t illetve DSP effektet szeretnénk állítani az oldalán található gombokkal, ezekről a kisméretű monokróm OLED kijelzőn kapunk visszajelzést. Használatot követően gyorsan kikapcsol a kijelző, ami energiatakarékosság szempontjából üdvözítő. Az S1 örökölte a hardveres ATE parametrikus EQ motort – több beépített hangképet tartalmaz, többek között Headphone és Game üzemmódot is választhatunk.

Az első benyomások igen pozitívak – nagyon dinamikus a megszólalás, természetes, enyhén meleg hangzással, mélyfekete háttérrel – letagadhatatlan a Lotoo PAW vérvonal. Nemsokára lesz részletes teszt a készülékről. Érdemes lesz odafigyelni rá.