Cayin N3 Pro – hordozható lejátszó csöves és opamp alapú erősítővel

Nincs megállás. Nap mint nap érkeznek a nagy gyártók újdonságai. Július utolsó napján lebbentette fel a fátylat új közép kategóriás lejátszójáról, az N3 utódjáról, az N3 Pro-ról. Az N3 Pro sok szempontból hagyományos DAP: Saját Linux alapú operációs rendszer működteti, rendelkezik WIFI-támogatással, de az jelenleg elsődlegesen frissítésre alkalmazható (kérdéses, hogy firmware frissítéssel alkalmassá tehető lesz-e DLNA alapú zenelejátszásra) , az eszköz hálózati lejátszásra nem képes. Aki ilyen funkcionalitásra vágyik, az LDAC-képes bluetooth kapcsolaton keresztül vagy az N3Pro-t USB DAC-ként a telefonjához kötve tudja megtenni. A Cayin is támogatja a HibyLink-et, így telefonról vezérelhető a lejátszás, és fájlok átmásolása a lejátszóna helyezett maximum 1TB méretű SD kártyára.

A Cayin az N3-hoz hasonlóan az N3 Pro esetében is nagy hangsúlyt fektetett, hogy digitális transzportként is kiváló legyen. Mára megszokott, hogy az USB-C kimeneten keresztül külső DAC köthető a lejátszókra, de emellett az USB-C porton keresztül (a port nem használt pin-jein) ún. embedded SPDIF coax kimenetet kínálnak erre alkalmas kábellel. Technikailag naprakész közép kategóriás eszköz: dupla AKM4493EQ chip került bele, mely balanced felépítésű fejhallgató erősítő áramkörrel párosul. Ennek megfelelően 3,5″ normál, 4,4″ szimmetrikus és vonali kimenet található a lejátszón.

A legérdekesebb elemet a végére hagytam: a felhasználó menüből tud választani, hogy a 3,5 kimeneten opamp alapú vagy csöves erősítést kíván használni, melyet az N3 Pro-ba beépített Raytheon NOS ( JAN6418) vákuum cső tesz lehetővé Az első ‘európai’ ár, amit találtam 410 angol font.